Nieuws
22-7-2024

Resultaat draagvlak Van Ghent-, Van Nes- en Van Galenstraat: 82% akkoord

Resultaat draagvlak Van Ghent- van Nes- en van Galenstraat: 82% akkoord

De Alliantie gaat de 98 woningen in de Van Ghent-, Van Nes- en Van Galenstraat (even huisnummers) vervangen door nieuwe woningen. Afgelopen periode zijn de bewoners hierover geïnformeerd tijdens informatiebijeenkomsten, in persoonlijke gesprekken en met brieven. In juni/juli 2024 zijn er persoonlijke gesprekken gevoerd om het Sociaal Plan met de bewoners te bespreken. Alle gesprekken zijn nu gevoerd en 82% van de bewoners is akkoord met het Sociaal Plan. Dit betekent dat er voldoende draagvlak is om de herhuisvesting voor te bereiden. Het betekent ook dat het plan nu echt doorgaat.

Peildatum

Als eerste informeerden we de Bewonerscommissie over dit resultaat. In samenspraak met hen stelden we een brief op voor de bewoners. De bewoners zijn allemaal geïnformeerd. De bewonersbegeleiders van de Alliantie staan voor de bewoners klaar om hen te helpen bij de eventuele vragen die zij hebben. De gemeenteraad keurde op 9 juli de kaders van deze herontwikkeling goed. Nu er meer dan 70% draagvlak is, dient de Alliantie bij de gemeente Amersfoort een verzoek in om de peildatum vast te stellen. Het kan ongeveer 3 weken duren voordat de Alliantie deze peildatum ontvangt.

Hoe nu verder?

Gebiedsontwikkelaar Rosa Rimmelzwaan licht toe: “Als de peildatum is vastgesteld, vragen wij de stadsvernieuwingsurgenties aan bij Het Vierde Huis. Als de bewoners de urgentie hebben ontvangen, hebben zij een jaar de tijd om een andere woning te zoeken. Onze ervaring is dat er in de meeste gevallen genoeg woningen zijn om alle bewoners binnen de herhuisvestingsperiode te laten verhuizen. Mocht blijken dat er te weinig woningen vrijkomen en de herhuisvesting vastloopt, dan gaan wij in gesprek met de gemeente om te zoeken naar een passende oplossing. Het is belangrijk voor onze bewoners om te weten dat niemand op straat komt te staan. Wij staan garant dat elke bewoner een nieuw (t)huis krijgt, waarbij wij uiteraard rekening houden met de aangegeven woonwensen van de bewoners.”