Het kan gebeuren dat één van de twee huurders die op het huurcontract staan verhuist, en de ander blijft. Hoe je dit regelt, verschilt per situatie. Hieronder vind je de de stappen die je moet nemen om je huurcontract aan te passen.
Medehuur stopzettenAls je niet meer samen wilt huren, bepaal je samen wie de huurovereenkomst voortzet. Kom je er niet uit, dan kan de kantonrechter een uitspraak doen. Voor de vertrekkende huurder zeg je de huur op.
De opzegtermijn van een woning is 1 maand. De persoon die de woning verlaat, moet schriftelijk afstand doen van alle rechten en plichten van de woning. Dan kunnen we de naam op het huurcontract aanpassen naar degene die blijft. De huurovereenkomst is voor een minimale periode van 12 maanden aangegaan. Binnen deze periode kan de huur niet worden opgezegd. Zowel gezamenlijk niet, maar ook eenzijdig niet.
Om het contract aan te kunnen passen, vul je het formulier in Huur opzeggen voor een van de bewoners. We hebben de volgende informatie van je nodig:
Bij echtscheiding of geregistreerd partnerschapOok als je uit elkaar gaat, bepalen jullie zelf wie er in de woning blijft wonen. Als jullie er samen niet uitkomen, wijst de rechter de woning toe aan één partij. Diegene die weggaat moet schriftelijk afstand doen van alle rechten en plichten van de woning.
Om het contract aan te kunnen passen, hebben we de volgende informatie nodig:
Woon je in een middensegment of vrijesectorwoning? Houd er rekening mee dat er andere voorwaarden gelden om de huur op te zeggen. Bijvoorbeeld een minimale huurperiode van een jaar of een andere opzegtermijn. De bewoner die blijft in de woning, moet aan de inkomensvoorwaarden voldoen. Alle voorwaarden staan vermeld in het huurcontract.
Heb je de informatie die je zoekt niet gevonden? Geen probleem! Neem contact met ons op, dan helpen we je verder.